Koihunt 2021 – 2022

Helaas kunnen we nog steeds niet naar Japan voor de Koihunt van 2021-2022.

Toch is het seizoen alweer in volle gang en zijner dan ook al vele aankopen gedaan.

Via onze contacten in het Noorden en Zuiden van Japan maar ook op de veilingen rechtstreeks bij de kwekers.

Het blijft lastig om Koi op foto/film te beoordelen ( nu zien wij ook eens hoe onze klanten onze aankopen in Nederland ervaren ;-)) Maar door de ervaring die we in de loop der jaren opgedaan hebben moeten we zeggen dat we er toch zeker in geslaagd zijn om de prachtigste examplaren te bemachtigen.

Door alle drukte hebben wij onze aankopen niet bij Nieuws en Japan geplaatst maar staan zij vermeld onder het kopje Koi.

Wil je op de hoogte blijven van onze laatste aankopen volg ons dan op You Tube

https://www.youtube.com/channel/UCKdi5CwODGZScHNvFwbsE0w/videos

Daarnaast zijn wij te volgen op Instagram en Fecebook

Heeft u nog zoekopdrachten….. laat het ons dan weten en wie weet zwemt uw droomkoi van het voorjaar in uw vijver

Momotaro Auction16-02-2021

Aangekocht op de Momotaro Auction deze prachtige Maruten Showa

Uit de Mako bloodline met ouderdieren van 95 cm.

Goed kohaku patroon waar ook in t achterste stuk het beni een zeer goede kwaliteit bezit tel daarbij op een spierwit shiroji .

Goede bouw met sterke staart aanzet . Deze Tosai is 7 maanden oud en meet 33 cm….dat belooft wat voor de toekomst.

Geen goedkope Tosai maar zeker interessant voor de serieuze hobbyist.

We Got The Diamonds

97 Ginrin Black Diamond Tosai van Dainichi Koifarm!

Wie wil er nou niet zo’n prachtige diamant in zijn of haar vijver !! We geven je Nu de kans om in het bezit te komen van deze prachtige verschijning in samenwerking met De KoiCave!!

Dainichi Koifarm heeft absolute wereldfaam en staat inmiddels ook bekend om zijn ginrin Black Diamond koi. Deze koi worden geboren uit een ginrin Kohaku en een gigantische Ochiba female uit de welbekende Botan Bloodline. JA, je leest het goed! Deze zwarte, grijze en bruine Tosai hebben een geweldig ginrin en een potentie om uit te groeien tot echte 90+ cm koi. Deze koi worden geleverd met een ORIGINEEL KWEKERSCERTIFICAAT!

Inschrijven:Leden van De KoiCave kunnen tot en met 30 maart inschrijven door een mail te sturen naar info@koicave.nl

Er zijn in totaal 97 Diamonds beschikbaar maar we nemen er maximaal 75 op in deze KoiGames, schrijf dus op tijd in. Dit wil zeggen dat de laatste deelnemer nog steeds keuze heeft uit ongeveer 20 Diamonds!

Selecteren: Aan de hand van loting wordt de selectievolgorde van de deelnemers bepaald. Selectie zal plaatsvinden in de eerste helft van april.

Looptijd: De eerste helft van de KOI GAMES loopt tot begin september 2021. De koi worden dan tussentijds beoordeeld. Gezien het mooie leermoment met deze DAINICHI Diamonds zal deze KoiGames twee groeiseizoenen doorlopen tot begin september 2022. In 2021 worden er al een aantal prijzen ter beschikking gesteld. In 2022 volgt, bij deelname van nog minimaal 20 Koi op dat moment, de grote prijsuitreiking met daarbij diverse grote prijzen. Prijzen worden ter beschikking gesteld door KOI MAAS EN WAAL.

Tijdens de looptijd wordt natuurlijk van je verwacht dat je af en toe laat weten hoe het met je diamant gaat.

Niets ingewikkeld, gewoon leuk!

Kosten: De kosten voor deze hele Diamond Koi Games bedragen €150,- per koi voor de gehele looptijd (2 groeiseizoenen).

Betaling: Na inschrijving ontvang je een betaalverzoek voor een aanbetaling van €50,-. Je betaald het resterende bedrag a €100,- bij selectie bij ons in de winkel half april.

Wij wensen iedereen heel veel succes en een leerzame KOI GAMES!

Let the Games begin !!!

Koi Maas en Waal &Koi Cave Events, Koi Games Nederland.

Nu ook Malamix Food in ons assortiment.

Malamix Food

Een samenstelling gebaseerd op jarenlange eigen ervaring!

Malamix Food is een zeer hoogwaardig koivoeder dat door zijn unieke samenstelling het immuunsysteem van uw vissen stimuleert. Hierdoor is de koi beter bestand tegen stress, infecties en andere ziektes. De toegevoegde ingrediënten (Aloë Vera, Inuline, Astaxanthine, Spirulina, Lookpoeder, Vitamine A, D3, E, C, biergist, tarwekiemen, vismeel, visolie, enz…) voldoen aan de allerhoogste eisen, normen en waarden (GMP-certificaat,…).

Malamix Food heeft als voordeel dat het uitermate geschikt is om het hele jaar door te voederen.
De hoeveelheid en de frequentie hangt af van de watertemperatuur:
– Bij een watertemperatuur boven 12°C kan er 2-4 maal dagelijks de hoeveelheid gegeven worden die de vissen binnen 10 minuten opeten.
– Bij een watertemperatuur lager dan 12°C volstaat 1 voederbeurt per dag.
– Zolang de vissen om eten vragen, mag je ze voederen. De vissen bepalen uiteindelijk zelf wanneer ze stoppen met eten (meestal rond 6 à 7 graden watertemperatuur).

Malamix Food is een goed verteerbaar en zeer smakelijk voeder. De samenstelling zorgt voor een vlotte spijsvertering én is exact afgestemd op de noden van de koi, waardoor weinig afvalstoffen geproduceerd worden. Des te beter de vertering van het voeder en de opname van de voedingsstoffen, des te minder vervuiling en vertroebeling van het water!

Malamix Food bevat een extra hoog gehalte aan natuurlijke kleurversterkers. De uitgebalanceerde wisselwerking van Spirulina, Astaxanthine en Vitamine C zorgt dat de rode kleur intens en lange tijd aanwezig blijft zonder dat de witte kleur aangetast wordt. De juiste verhouding tussen eiwitten, koolhydraten en vetten zorgen bovendien voor een snelle groei van de koi, dit in combinatie met een perfecte lichaamsvorm of “body”, zoals dat genoemd wordt in koitermen.

Malamix Food wordt in de Benelux geproduceerd en er wordt gestreefd naar een :
– perfecte kwaliteit voor een realistische prijs
– flexibele en snelle levering dankzij de nabijheid van de productielijn
– gewaarborgde versheid omdat er continu opnieuw geproduceerd kan worden
– strenge Europese kwaliteitsnormen bij inkoop van ingrediënten en bij productie, GMP keur!
– locale productie zorgt voor lage transportkosten.

Malamix Food is de perfecte en complementaire aanvulling op Malamix17, de biologische vitaminen-kruiden en plantenmix. De combinatie van deze 2 topproducten , allebei ontwikkeld door koidokter Maarten Lammens, zorgt ervoor dat de natuurlijk afweer van uw koi op alle mogelijke manieren gestimuleerd wordt. Malamix 17 bevat filterbacteriën, probiotica en afweerversterkers, die worden opgenomen via de slijmhuid en door kieuwfiltratie. Dankzij Malamix Food worden deze afweerversterkers ook in het spijsverteringskanaal opgenomen.

Ingrediënten:
Sojaschroot, geschild, getoast, (geproduceerd uit genetisch gemodificeerde sojabonen), tarwekiemen, tarwebloen, vismeel – sojabonen getoast (geproduceerd uit genetisch gemodificeerde sojabonen), haemglobipoeder, maisgluten, biergist, premix, visolie, betanïne, sojalechtine, gist-autolysaat, knoflookpoerder, vitamine C, macroguard, barox dry, aloë vera, inuline, astaxanthine, spirulina.

Analyse:
40% ruw eiwit
7% ruw vet
6% ruw as
2,5% ruwe celstof
0,82% ruw fosfor totaal
6,8 g/kg calsium
2,4 g/kg natrium
15000 Vitamine A IE/kg
2000 Vitamine D3 IE/kg
200 vitamine E IE/kg
250 vitamine C IE/kg

Malamix 17

Nieuw vast in ons assortiment!

Malamix 17 !!

In verpakkingen van:

1 liter voor 10 m32.

5 liter voor 25 m3

5 liter voor 50 m3.

Malamix 17 is een biologische vitaminen-, kruiden- en plantenmix voor de optimale gezondheid van vijvervissen! Malamix is een product ontwikkeld door de alom bekende koidokter Maarten Lammens.

Ook tijdens de wintermaanden is het aan te raden om MALAMIX 17 toe te voegen. Tijdens deze koudere maanden zijn de afweerversterkers extra nuttig. MALAMIX 17 bestaat uit biologische middelen en kan bijgevolg niet over gedoseerd worden. Ook na een chemische behandeling tegen parasieten of bacteriën is MALAMIX 17 het ideale middel om de slijmlaag snel weer op te bouwen en de waterkwaliteit weer oppunt te brengen. Spirulina / Chlorella – Aloë Vera – Propolis – Calendula – Echinacea – Curcuma – Gember – Astaxanthin – Inuline – Gingko Biloba – Eucalyptus – Ginseng – Vit.A-C-D-E – Enzymen voor nitrificerende bacteriën – Probiotica.