3e dag ZUID

Dag 3 Koihunt Najaar ⛩🇯🇵

Zuid Japan

Matsue

Hoe een regenachtige dag toch een stralende dag kan zijn.
Wanneer we opstaan regent het en het zal de hele dag blijven regenen. Wat een verschil met de zon overgoten dag van gisteren. Toch mag het de pret niet drukken. We gaan naar Matsue !! De Kohaku kweker waarvan we t afgelopen jaar zeer mooie koi op de Nederlandse en Belgische Koishow niet onverdienstelijk hebben zien zwemmen. De lat ligt dus wederom hoog vandaag.

We starten echter met t bowlen van Mukashi Ogon, deze staan bekend om hun enorme groei met body. Male of female … ze worden groot!
We besluiten 2 Female Nisai te kopen.

In een opvolgend Koihuis zien we een bak met “small” Nisai met mooie patronen voor een zeer vriendelijke prijs. Deze Nisai zijn 30-25 cm en wat kleiner dan zijn of haar broers of zussen die afgelopen seizoen in de mudpond zijn geweest. Heb je een kleiner budget en wil je toch een Matsue dan is dit je kans.

In t kader van nu we er toch zijn gaan we opzoek naar Koi die niet zouden misstaan op een evt Koishow. Al snel valt onze oog op een Kohaku met een wat speels patroon, stralende huid en een machtig Matsue hoofd.
Dat is ze! Geen twijfel ze gaat mee!
We raken zo enthousiast dat we nog een aantal schitterende Koi besluiten aan te kopen.

Met een big smile , volledig in de wolken sluiten we deze prachtige regenachtige dag af.

Konichiwa 🤗 en tot morgen dat er nog maar meer stralende dagen mogen komen.